Cum păstrăm mâncarea pentru mai mult timp: 5 trucuri simple

De câte ori vi s-a întâmplat să plecaţi pentru un weekend lung, cu teama că la întoarcere veţi găsi mâncarea proaspătă – cumpărată de doar câteva zile – stricată în frigider? Urmaţi sugestiile noastre pentru a păstra pentru mai mult timp legumele, pâinea și alte alimente și nu va mai trebui să aveţi nicio grijă!

În plus, aceste mici trucuri ajută și natura: cu cât aruncăm mai puţină mâncare, cu atât ne îndreptăm spre un consum sustenabil, ce previne risipa și consecinţele acesteia. Și, evident, are efecte benefice asupra calităţii vieţii, pe lângă faptul că ne ajută să economisim câţiva bănuţi.

5 trucuri simple pentru a păstra mâncarea pentru mai mult timp:

  • Salată: pentru a păstra salata pentru mai mult timp, există diferite metode. Una din cele mai eficiente este aceea de a o păstra gata spălată, scufundând-o timp de 15 minute într-un bol cu jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Repetăm această operaţiune de câteva ori, schimbând apa, după care clătim și uscăm foarte bine salata cu un prosop de bucătărie. Fundamentală este faza finală: pentru a absorbi umiditatea în exces, salata trebuie înfășurată într-o coală de hârtie de bucătărie și trebuie băgată la frigider, în sertarul special prevăzut pentru legume.
  • Pâine: pentru a păstra pâinea pentru mai mult timp, trebuie să facem deosebirea între pâinea ce trebuie consumată imediat și cea care trebuie consumată în zilele următoare. În primul caz, e suficient să o păstrăm în punga ei de hârtie, introdusă apoi într-o pungă din plastic, într-un loc răcoros, bine aerisit și ferit de surse de căldură. În cel de-al doilea caz, vă sfătuim să păstraţi pâinea pe care aţi cumpărat-o în plus în congelator, pentru a o putea decongela și consuma în zilele următoare.
  • Banane: pentru a păstra bananele pentru mai mult timp, există o metodă foarte simplă, dar extrem de eficientă. Trucul este să înfășuraţi codiţa acestora în folie pentru alimente, pentru a încetini degajarea etilenei, un gaz ce se produce în timpul procesului de coacere. Prin această metodă, bananele se vor coace mai lent și le veţi putea consuma în termen de 4-5 zile. Nu uitaţi însă că nu trebuie să le păstraţi lângă mere sau kiwi, în caz contrar se vor coace mai rapid!
  • Roșii, cartofi, usturoi și ceapă: pentru a păstra aceste produse pentru mai mult timp, se recomandă păstrarea în afara frigiderului, scoţându-le din eventualul ambalaj din plastic. Aveţi nevoie doar de o punguţă din hârtie cu găuri, pentru a păstra roșiile, cartofii, usturoiul și ceapa ferite de lumina soarelui și la temperatura camerei. Dacă urmaţi acest mic truc, vor deveni chiar și mai gustoase!
  • Lămâi: pentru a păstra lămâile pentru mai mult timp, vă sfătuim să folosiţi punguţe din plastic, vidate și închise etanș, pe care să le așezaţi pe rafturile din mijlocul frigiderului dvs. În cazul în care aţi tăiat deja o lămâie, va fi suficient să o acoperiţi cu o folie transparentă, astfel încât să nu piardă prea multă apă. În felul acesta, veţi încetini procesul de oxidare.

Adoptând aceste mici măsuri, pe care să le respectaţi ori de câte ori vă întoarceţi acasă cu cumpărăturile, veţi reuși să prelungiţi durata de viaţă a mâncărurilor dvs. proaspete și deci să evitaţi surprizele neplăcute: nu-i deloc rău, nu-i așa?

Descoperă alte sugestii

Fii mereu la curent
cu promoţiile Regina

Doriți să primiți mai multe invitații pentru a participa la concursuri, reduceri exclusive și oferte personalizate?

Acest site este protejat de reCaptcha și se aplică normele în materie de Confidenţialitate și Termenii de utilizare a serviciilor Google.

Prin consimțământul pentru prelucrarea datelor dvs., veți deveni parte a comunității NUME BRAND și veți primi numeroase beneficii exclusive: vouchere de reducere, participare la concursuri, comunicări personalizate, testări ale noilor produse în avanpremieră și invitații la evenimentele noastre. Vă puteți anula înregistrarea în orice moment.
Am citit politica de confidențialitate.