Curăţarea tâmplăriei casei și lustruirea robinetelor din locuinţă sunt activităţi ce necesită timp și efort, mai ales atunci când avem de-a face cu murdăria cea mai persistentă, cea care se acumulează între obloane. Nu vă fie frică: vă vom dezvălui câteva trucuri pentru o curăţare rapidă în doar câteva mișcări.
Cu acest mic ghid vă vom ajuta să stabiliţi o rutină de curăţenie, combinând produse naturale și detergenţi pentru locuinţă, la care vom adăuga și câteva sugestii practice și eficiente.
Instrumentele de care aveţi nevoie sunt: apă, o lavetă din microfibră, un burete, detergent de vase, oţet alb și un sul de hârtie pentru curăţarea casei.
Cum curăţăm obloanele cu o lavetă și hârtie pentru curăţarea casei
1. Diluaţi câţiva stropi de detergent într-o găleată mare de apă caldă;
2. Ștergeţi de praf și apoi curăţaţi obloanele cu o lavetă din microfibră, înmuiată în soluţie;
3. Îndepărtaţi murdăria mai persistentă, trecând cu laveta și prin colţurile cele mai ascunse;
4. Clătiţi cu apă caldă curată, efectuând mișcări ondulate sau circulare;
5. Repetaţi operaţiunea de mai multe ori, întorcând laveta, pentru a nu adăuga altă murdărie pe obloane;
6. Uscaţi obloanele cu una sau mai multe coli de hârtie pentru curăţarea casei, lustruind cu grijă suprafaţa.
O recomandare: spălarea obloanelor este o activitate ce trebuie efectuată o dată pe lună. De asemenea, dacă obloanele dvs. sunt realizate din lemn – un material foarte delicat – vă recomandăm să alegeţi cu grijă detergentul pe care îl folosiţi, optând pentru utilizarea unor produse specifice pentru lemn, neagresive.
Cum curăţăm robinetele cu un burete și hârtie pentru curăţarea casei
1. Fierbeţi oţetul alb într-o tigăiţă: oţetul alb este un compus natural perfect pentru îndepărtarea calcarului;
2. Frecaţi robinetele cu oţet, folosind un burete și, la nevoie, ajutându-vă cu o periuţă de dinţi, pentru punctele mai greu accesibile;
3. Clătiţi cu apă din abundenţă și repetaţi operaţiunea;
4. Lustruiţi foarte bine suprafaţa cu câteva coli de hârtie pentru curăţarea casei până când obţineţi strălucirea dorită.
O recomandare: pentru a face să strălucească un robinet din oţel inoxidabil sau din cupru, puteţi folosi și Coca Cola, o băutură ce are proprietăţi surprinzătoare pentru curăţarea casei. Va fi suficient să pulverizaţi câţiva stropi de jur-împrejurul robinetului și să clătiţi din abundenţă cu apă caldă, pentru a-i verifica eficienţa.
Și nu în ultimul rând, nu uitaţi de lămâie: specificul său acid este foarte adecvat pentru curăţarea chiuvetei și pentru îndepărtarea depunerilor de calcar, în mod natural și ecologic. La fel și bicarbonatul, un puternic produs pentru îndepărtarea depunerilor de piatră, ce poate fi folosit și pentru curăţarea mașinii de spălat.
De acum, curăţarea obloanelor și a robinetelor nu mai are niciun secret pentru dumneavoastră: preţuiţi sugestiile noastre, pentru ca locuinţa dumneavoastră să devină și mai frumoasă și sclipitoare.