Cine a spus că într-un oraș mare nu puteţi găsi un colţ verde chiar dacă aveţi un balcon mic?
Verdele este o valoare foarte importantă pentru planeta noastră și a contribui chiar și la o mică parte este un lucru minunat! Hai să vedem cum se face.
Cum să ne facem balconul verde
În cazul în care balconul are o balustradă, prima regulă este să o folosim pentru a atârna vaze cu flori, cum ar fi petunia, verbena, gura leului sau muşcate. Tot pe balustradă, este posibil să construiţi un raft din umerașe pentru haine, unde puteţi așeza cărţi, cupe, ceainic, pahare și felinare decorative.
Dacă, pe de altă parte, balconul ar avea protecţie din zidărie în loc de balustradă, ar fi posibil să se exploateze peretele în înălţime, să crească plante de căţărare care îl acoperă, cum ar iasomia, iederă și floarea pasiunii, sau caprifoiul parfumat, care rezistă la smogul rece și urban.
Dacă această idee prinde aripi te-ai putea gândi la extinderea acestui “urcuş de plante”, îndreptând+ul şi spre perete, pentru a avea o porţiune de verde cu adevărat intensă și relaxantă.
Este foarte ușor apoi să cobori verdeaţa de sus, agăţând boluri și vaze cu plante agăţate, ierburi aromatice și flori precum cerceluş și clopoţei. Pentru colţul de relaxare, cea mai bună soluţie este să ai mobilă și obiecte pliabile și, întrucât provensalul este foarte la modă, ar fi mai bine să te concentrezi pe scaunele și mesele bistro clasice, care odată folosite pot fi închise și fixate pe un perete.
Inutil să spun, o podea frumoasă, probabil realizată din lemn impermeabil, ar face acest spaţiu mult mai primitor: pe piaţă există, de exemplu, plăci de 30 × 30, care sunt foarte ușor de așezat și de întreţinut. Pentru colţul de relaxare, este necesar să se prevadă un covoraș care să fie așezată pe sol, otomane și perne marocane, rafturi pentru depozitare sau suporturi de ghivece care să stea mereu pe pereţi.
În sfârșit, dacă grădina de legume este pasiunea ta, balconul (chiar dacă este mic) poate găzdui plante de roșii, salată, căpșuni și castraveţi în ghivece, doar câteva precauţii și câteva cufere vechi sunt suficiente pentru a avea mereu legume și fructe disponibile la zero km.